Pikkujuuson tarinat: Estorin seikkailut

 Kategoria: Pikkujuuso

Moro!

Kaivoin tänään hyllyjä kun etsin sinistä pahvia askarteluihini ja löysin sinikantisen, joskus salesta ostetun raitaisen vihkon johon oli vedetty korjausteipillä usea rivi niin, että muodostui valkoinen tausta ja siihen oli kirjoitettu teksti Estorin seikkailut (pätkiä).

Ensinnäkin, en sitten voinu pienempänä yhtään hienompaa tapaa virittää vihkon nimeä, kun vetämällä sata kerrosta jotain korjausteippiä että teksti näkyy. Ootko pikkujuuso kuullut liimasta ja paperista? 😀

No, kun jatkoin vihkoa seuraavalle sivulle, oli sen kanteen liimattu yksi vihkosta leikattu sivu, johon oli kirjoitettu vihkon sisällysluettelo, joka näytti tältä:

Sivut / sisällys:
S.1 Estori ja noita
S.2 Estori ja ihmissusien hyökkäys
S.3 Estori ja muutto painajainen
S.4 Estori ja uusi oppilas
S.5 Estori ja silmälasit
S.6 Estori ja kiusaaminen

No, mikä ensimmäisenä pisti silmään oli tuo kamala yhdyssanavirhe. Siis jos jotain suomen kielestä pitää tietää – on yhdyssanat. Ne häiritsee mua ihan suunnattomasti. Jos joku, joka on jo päästetty yläasteelta ja kirjoittaa sanan taskulamppu erikseen, eli tasku lamppu, pitäisi laittaa takaisin kouluun. No, tässä tilanteessa se nyt on ymmärrettävää, kun kyseessä on pikkujuuso ala-asteen 4-6 luokalta.

Kun selasin vihkoa, huomasin, että viisi kuudesta tarinasta oli kirjoitettu. Kuudes tarina, eli Estori ja kiusaaminen oli vielä kirjoittamatta. Kappaleesta “Estori ja kiusaaminen” löytyi vain otsikko, mutta siihen se sitten jäikin.

Tutkin vihkoa lisää, ja tajusin että sivunumerointi ei oikein ollut kohdillaan. Sivut oli numeroitu niin, että suunnilleen joka toinen sivu oli saanut oman sivunumeron, vaikka oikeasti jokaisella kirjan sivulla on oma numero, eli kun avaat kirjan niin sen ensimmäinen sivu on yksi ja sen kääntöpuoli on kaksi ja niin edelleen.

Oikeasti, kun kirjan kannen kääntöpuolikin laskettaisiin tässä tapauksessa sivuksi, kun siihen on kerran se sisällysluettelo laitettu niin aloitettaisiin laskenta sieltä, joten sivuja olisi 12, eikä todellakaan kuusi. Kuusihan on puolet numerosta 12, miten mä oon onnistunut tässä :DD

No, mutta. Haluaisitko kuulla mitä tarinat olivat? Postaan tänne niitä tarinoita 1-3 päivän välein, tasan klo 12, eli jos klo 12 aikaan ei uutta postausta tule, sit se saattaa tulla seuraavana päivänä 🙂

Tykkää ihmeessä tästä artikkelista painamalla sydännappulaa ylhäällä ja/tai kommentoi postausta 🙂 Jos haluat tehdä todella mahtavan palveluksen niin jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa niin muutkin saavat lukea tarinani 🙂

Lue vielä nämä!

Jätä kommentti

Start typing and press Enter to search