Estorin seikkailut: Estori ja noita

 Kategoria: Pikkujuuso

Noniin, elikkä nyt olisi ensimmäisen Estorin seikkailut-tarinan aika. Ota huomioon, että olen ollut ala-asteella, kun kirjoitin tämän tarinan, joten sen sisältö ei välttämättä ole kovinkaan miellyttävä. Tarina ei ole romaani, vaan se on lyhyt tarina.

Tämä artikkeli on jatkoa edelliselle artikkelille. Jos et ole vielä lukenut sitä, niin käy ihmeessä lukemassa klikkaamalla seuraavaa linkkiä:
https://korho.fi/artikkeli/pikkujuuson-tarinat-estori-ja-noita/

No mutta, pidemmittä puheitta, aloitetaan tarina. Arvostellaan sitten.

Tarina:
Olipa kerran poika, jonka nimi oli Estori. Estorin luokanopettaja on koko vuoden koulutuksessa ja sen luokalle tuli sijaiseksi noita. Noidalla on mustat hiukset ja pitkä nenä.

Tunnilla Estori pyysi kaveriltaan teroitinta, opettaja (se noita) huusi: Miinus! Ja Estori sanoi “mutta…” ja opettaja saman tein huusi kahta kauheammalla äänellä “MIINUS!!”, eikä Estori voinut muuta kuin olla hiljaa.

Kun kello soi ja kaikki lähti, mutta sitä ennen opettaja huusi: “SEIS TE KAIKKI! Tunti jälki-istuntoa. Te kaikki saisitte hävetä, huudatte kaikki tunnin alussa!”.

Heti kun Estori pääsi kotiin, hän kertoi tapahtuneesta isälleen ja äidilleen mitä oli tapahtunut, he ilmoittivat poliisille ja poliisi pisti noidan vankilaan.

Ja sitten Estori sanoi: “Siellä vankilassa se noita istuu”.

Arvosteluni:
Tarinan alku vaikutti lupaavalta, mutta odotin vähän erilaista. Kun mentiin loppua kohde, niin virheet lisääntyivät ja jouduin korjaamaan yllä olevaan tekstiin kohtia, jotta tarinasta saisi paremmin selvää. Tietenkin tarinasta löytyi paljon virheitä ja käsialasta oli suht vaikea saada lopussa selvää, kun selvästi motivaationi oli lopussa tarinan loppua kohde.

Nyt kun luin tämän tarinan, tuli mieleeni paljon uusia ideoita, mm. voisin jatkaa tätä tarinaa ja muuttaa sitä paljon. Tarinassa jännä juttu oli se, että otsikosta sai käsityksen, että noita tekee jotakin hokkuspokkuksia, mutta loppujen lopuksi hän osoittautuikin vain vanhanaikaiseksi opettajaksi, joka sai pikkujuuson mukaan asianomaisen rangaistuksen.

Tosiasiassa opettajahan voisi passittaa ihmiset (ainakin minun ala-asteen aikaan) jälki-istuntoon, mikäli ei oppilaat rauhoitu sanomalla. Ei sitä opettajia vankilaan laiteta jälki-istunnon takia, tai ehkä tässä pikkujuuson luomassa maailmassa laitettiinkin, ei sitä tiedä.

Mitä eniten ihmettelin, tarinasta ei löytynyt kirjoitusvirheitä. Suurin virhe oli varmasti pilkut ja sanajärjestykset ja lainauksien tekeminen. Välillä piti ajatella että olikohan toi lainausta vielä vai ei.

Toki tarinasta löytyi myös piirretty kuva noidasta, joka on lentämässä luudan päällä tähtitaivaan alla. Kuvan näet sivun yläosasta artikkelikuvasta.

Jos tykkäsit siitä, että jaoin tämän teille niin paina sydännappulaa artikkelin yläosassa. Kommentoi ihmeessä, jos tuli mieleen jotain! Jos pidit tästä oikein paljon, niin jaa ihmeessä niin sitten tulee aivan varmasti jatkoa 🙂

Lue vielä nämä!

Jätä kommentti

Start typing and press Enter to search