Koulu säheltää taas!

 Kategoria: Koulu

Noniin! Saimme vihdoinkin lukujärjestykset toimimaan siten, että näemme missä tuntimme ovat. Mutta mitä on pielessä? No nyt et enää voi luottaa omaan muistiin, kun joka viikko voi olla erilainen lukujärjestys. Kyllä. Jaksojärjestelmä poistettiin käytöstä.

Mitä tämä sitten tarkoittaa? No. Ensinnäkin pitää lukea joka päivä Wilmasta, että onko varmasti tunti tuossa paikassa. Aikaisemmin saattoi muistaa mitä missäkin oli ja milloin. Nyt meidän pitää lukea Wilmasta joka päivä, että minkälainen päivä on edessä.

Lisäksi lukujärjestykseen. Miksi Wilma on muuten päivitetty uuteen versioon mutta sitten tuo lukujärjestys kummittelee edellisessä kamalassa keltaisessa versiossa, kun kaikki muut on jo sinistä? Kävin tottakai Starsoftin Wilma-demoakin kokeilemassa ja siellä lukujärjestys näytti täysin erilaiselta, mitä meillä. Lisäksi, miksi meillä ei ole iCalendaria? Eli voitaisiin liittää kalenteri suoraan esim. puhelimen kalenteriin.

työjärjestysdemo

Kaiken lisäksi, kuulemani mukaan kaikki opettajat eivät edes olleet tietoisia tästä muutoksesta. Tässä on taas yksi esimerkki siis siitä, että VAAO:n “virallinen tiedotuskanava Wilma” ei ole kunnolla käytössä. Lisäksi opettajien lähettämät tiedotukset ovat tyyliin “Huomenna tunnit klo 12-13 lukujärjestyksen mukaisesti”, eli oletetaan että päivä joko alkaa klo 12 tai klo 10 niin kuin lukujärjestyksessä oikeasti lukee.

Miksi opettajille ei järjestetä jotakin kurssia, jossa opetetaan tiedottamaan kunnollla ja sanotaan, että sinä olet täällä töissä ja sinä joko käytät Wilmaa oikea-oppisesti tai et ole töissä täällä.

Lisäksi Wilman ylläpitäjät, eli henkilöt jotka koululla määrittelevät miten Wilma toimii ja mitä toimintoja otetaan käyttöön, voisivat ajatella vähän järkevämmin.

tuntimerkinnät19082016

Yllä olevassa kuvassa näkyy tuntimerkintöjen järjestelmä. Joka muuten toimii jaksoilla. Juu, työjärjestyksessä puhutaan viikoista mutta täällä taas viikoista. Jotkut opettajat käyttävät “Läsnä opetuksessa”-merkintää, kun taas toiset eivät. Tämä täysin turha merkintä siis kasvattaa merkintöjen listaa ja tekee siitä vaikealukuisen

Ja sitten tämä “KT”-merkintä. “Varmista kuuluuko opiskelijan olla tunneillasi”. Mitä ihmettä? Eiköluvattoman poissaolon voisi korvata merkinnällä selvittämätön poissaolo, jolloin tämä täysin outo “KT”-merkintäkin voitaisiin ihan hyvin poistaa. Nyt kun olen tarpeeksi valittanut, niin miltä minun laatimat merkinnät näyttäisi?

tuntimerkinnät19082016 2

Tuossa oli minun tekemät muutokset. Ensinnäkin laittaisin tekstin värin valkoiseksi kaikkiin, niin kuin se sopii tummemman taustan kannsa paremmin kuin musta teksti, sillä siitä saa paremmin selvää. Lisäksi korjaisin outoja nimityksiä ja lyhenteitä. Esim. TP? Teleportataan Minecraftissa minejonne1234556 pelaajaan? Ehei, ei ei ei. Plis.

Ja mikä pahin moka noissa selityksissä on yhdyssanavirhe, joka on asia jota en vain kestä. Työjärjestys poikkeama. Miten olisi sanat yhteen? Ja vaikka sana muutos kuulostaa paremmalta.

En toki voinut olla koskematta CSS-asetuksissa muutenkin nuiden selitysten kaunistuksiin.

Voisin avautua tästä aiheesta vielä jatkossakin, jos haluat! Tykkää ihmeessä postauksesta ja vaikka kommentoi 🙂 Maanantaina tulee uusi Estorin seikkailut-jakso! Maltathan odottaa?

Oletko lukenut jo ensimmäisen Koulun sähellystä-artikkelini? Jos et, tässä linkki: https://korho.fi/artikkeli/koulun-sahellysta/

Lue vielä nämä!

Jätä kommentti

Start typing and press Enter to search