WordPress-vinkkejä

 Kategoria: Nettisivut, Wordpress

Terve! Oletko mietinyt WordPress-pohjan käyttöönottoa vaikka blogille? No, itsehän käytän sitä ja minulla on paljon jaettavaa. Itse ihastuin WordPressiin jo silloin, kun olin ala-asteella ja tein kavereideni kanssa askarteluvideoita. No, ei siitä sen enempää kun en edes muista paljoa asiasta.

Aloitin WordPressillä ala-asteisena ensimmäisen sivustoni, liittyen Valkeakosekeen. Tämä ei kuitenkaan edistynyt paljoa. Tein uusia nettisivuja, erilaisia, itselleni ja muille kohteille mutta nyt vihdoinkin osaan asiat ja voin pitää tätä vakituisesti. Mutta ne vinkit?

Ulkoasu
Ulkoasuun kannattaa panostaa, sillä se on se pää-asia, mitä sivusto tarvitsee. Jos sivustosi käyttää WordPressin valmiiksi asennettuja teemoja, ei hyvin mene. WordPressiin on yhdistetty asennin, joka voi puolestasi asentaa teeman vain parilla klikkauksella omalla sivustollasi.

Itse käytän Artbees-nimisen yrityksen teemaa Jupiteria, joka on erittäin edullinen verrattuna siihen, mitä se tekee. Jupiter on maailman edistynein WordPress-teema, eikä pelkästään vain teema. Se on kotisivukone. Voit asentaa sille satoja erilaisia aliteemoja, ettei sinun tarvitse tehdä kokonaan omaa, niin kuin minä olen tehnyt oletusasetuksia muuttamalla.

Jupiterista löytyy paljon asetuksia, kuten tuo pre-loader joka minullakin on käytössä aina ennen sivun näyttöä, jotta resurssit latautuvat kokonaan. Lisätietoa Jupiterista löydät klikkaamaalla tätä.

Lisäosat
Jupiterin mukana tulee lisäosa, jonka avulla voit rakentaa sivustosi vedä ja pudota-tyyliin. Jupiterissa on myös mahdollisuudet tehdä animoituja columneja, edge slidereitä, FAQ-sivuja, uutisia, hinnoitustaulukkoja, tab slidereitä, käyttökokemuksia (testimonials), kuva albumeita ja voit hallita työntekijöiden esittelysivuja. Lisäksi voit lisätä myös asiakaslistan.

Jupiteriin kuuluu myös kallis lisäosa Visual Composer, josta lisätietoa löydät täältä. Visual Composer on siis se kyseinen lisäosa, jossa voit tehdä sivuja vedä ja puduota-tyyliin. Tarjolla on paljon erilaisia toimintoja ja mahdollisuuksia.

Admin Menu Editor ja Adminize. Admin Menu Editorin avulla voit muokata, miten Admin Menun välilehtiä ja kohtia. Adminize mahdollistaa oikeuksien muokkaamisen käyttäjäryhmille.

Loco Translate. Loco Translaten avulla voit kääntää suuremman osan teemoista, mitä WordPressille löytyy. Loco Translate muuttaa .PO ja .MO tiedostoja, joita WordPress käyttää käännöksiin.

Publish Confirm. Publish Confirm estää sen, että julkaiset vahingossa artikkelin ennen aikojaan, kun pitäisi luonnoksena se tallentaa. Lisäosa kysyy “Haluatko varmasti julkaista tämän artikkelin” kun “Julkaise”-nappulaa painetaan.

Löydät täältä paljon mahtavia lisäosia edulliseen hintaan!

Viimeisimmät uutiset

Jätä kommentti

Start typing and press Enter to search