Pihlajanmarjahyytelöä!

 Kategoria: Ruoka

Päätin tehdä pihlajanmarjoista hyytelöä. Pelkäsin että hyytelö epäonnistuu, mutta lopputulos olikin ihan okei. Miksi okei? No, se selviää pian! 🙂

Aloitin hyytelön tekemisen keräämällä pihlajanmarjoja. Tämän jälkeen siivosin marjoista pois suurimmat oksat ja huonot marjat. Kaikki marjat mitä keräsi, oli sen tään kypsiä. Keräsin niitä sen verran myöhään.

Ymmärtääkseni pihlajanmarjat ovat parhaimmillaan mahdollisimman myöhään, jopa muutaman pakkasyön jälkeen, jotta ne makeutuisivat. Marjat ovat karvaan makuisia, joten karvauden poistamiseen tai vähentämiseenkin on keksitty tapoja – ja näitä tapoja ovat esim. vanilijan, kanelin tai konjakkitilkan avulla. Myös omenan pitäisi kuulemma poistaa karvaisuutta.

Itse tein hyyteön vain pihlajanmarjoista. Keitin pihlajanmarjoja semmoisen vesimäärän kanssa, joka sopi kaikkiin valitsemiini lasipurkkeihin. Pihlajanmarjoja minulla oli reilusti. Kun keittelin marjoja jonkin aikaa, ja maistoin teelusikalla pelkkää vettä meinasi naama kääntyä ympäri.

Poistin marjat vedestä lävikön avulla ja suodatin vielä jäljelle jääneen mehun kahvisuodattimen avulla. Lopuksi kaadoin mehun takaisin kaittilaan ja lisäsin joukkoon hyytelösokerin paketin kakkukiilteen ohjeen mukaan. Hyytelösokeria minulla ei ollut niin paljoa, että olisin voinut ohjeen mukaan tehdä, joten hyytelö jäi todella hölskyväksi, mutta kumminkin hyytelömäiseksi. Lisäsin vielä sokeria mehuun, jonka jälkeen aloitin purkittamaan sitä.

Kaadoin mehun suoraan, hyvin pestyihin laseihin bakteerien välttämiseksi, jonka jälkeen odotin hetken ja poistin mehun päältä vaahdon, joka oli yllättävän helppo poistaa. Tämän jälkeen, vielä kun mehu oli kuumaa, laitoin kannen päälle tiukasti alipaineen luomiseksi, joka lisää avaamattoman hyytelön säilymisaikaa.

Nyt kun katselen hyytelöä jääkaapissa, olen ihan suht tyytyväinen tulokseen. Hyytelösokeria olisi voinut käyttää enemmän, jotta hyytelö olisi kiinteämpää. Makukin on ihan hyvä. Maultansa hyytelö muistuttaa hieman puolukkaa, mutta kumminkin eron huomaa selvästi, ettei se ole sitä. Voin suositella hyytelön tekemistä 🙂

Pihlajanmarjasta saa myös kaleva.fi:n mukaan karoteenia ja C-vitamiinia, joka varmasti pitää paikkansa. Myös kotiliesi.fi:ssä sanottiin samaa. Alla olevista artikkeleista löytyy lisää tietoa, mitä kaikkea voikaan pihlajanmarjoista tehdä.

Jos aiot tehdä pihlajanmarjahyytelöä, tee ihmeessä ja onnea matkaan!

 

 

Lähteitä:
Pakkanen kesyttää pihlajanmarjat, Kaleva. Viitattu 28.8.2016.
http://www.kaleva.fi/teemat/ruoka/pakkanen-kesyttaa-pihlajanmarjat/605422/

Pihlajanmarja on terveyspommi, Kotiliesi. Viitattu 28.8.2016
http://kotiliesi.fi/ruoka/ruokaideat/pihlajanmarja-on-terveyspommi

Viimeisimmät uutiset
Showing 6 comments
 • pvtrixx
  Vastaa

  Hillosokeria käyttämällä saat siitä hilloa, mutta hyytelökin on hyvvää c:

  • Juuso Korhonen
   Vastaa

   Ajattelin, että hyytelö sopisi paremmin tälle, kun kumminkin kirkasta tuosta tulee, voisin kokeilla seuraavaksi hillosokeria! 🙂 Kiitos vinkistä!

 • Nibs
  Vastaa

  Paska blogi

  • Juuso Korhonen
   Vastaa

   Terve!

   Voisitko perustella tämän? Olen pahoillani, kun vastaamisessa kesti.

 • Nibs
  Vastaa

  Turha poistaa mun kommenttia, koska muuten et osaa ottaa kritiikkiä vastaan

  • Juuso Korhonen
   Vastaa

   Hei, Nibs!

   Vastasinkin jo sinun aiempaan kommenttiin. Olen tosiaan pahoillani, että vastaamisessa kesti näin kauan. Tavallisesti yritän vastata min. 24 tunnin sisään ja kirjoitellakkin aktiivisemmin mutta kun tosiaan pidän kahta yritystä samaan aikaan niin ei kauheasti kerkiä.

   Kuten aiemmassa viestissä mainitsin osan tästä, otan ilo mielin vastaan negatiivista kritiikkiä, jotta tiedän missä voin parantaa. Siksi odotan innolla, että mitä sieltä tulee! 🙂

Jätä kommentti

Start typing and press Enter to search